Sunday, April 10, 2011

Logo 600 upp, Trex 700e ner

Det har varit en mycket händelserik helg! Tyvärr har jag varit hängig med huvudvärk och en hals där det känns som en kaktus sitter och gnuggar. Antar att jag har en rejäl influensa på gång. I lördags blåste det halv storm men det hindra inte mig. Flög nån acc och tyckte det kändes helt okej, men tyvärr klantade jag mig på den avslutande auton. Fick lite mer fart i flaren än vad jag var beredd på så när jag kom inflygandes baklänges fick jag bromsa helin genom att tilta den framåt. Tyvärr tog ena bladet i marken och fick sig en skråma. Jag flyger med radix 690 blad och hade ett extra blad liggande hemma. Så ut igen idag (söndag) och provade men det verkar som även det till synes hela bladet hade fått sig en knäck. Jag fick prova ett par Edge 713 av Danne O och då flög helin åter igen perfekt. Mats tog med sig ett par Align 690 blad som jag fick köpa och de bladen var onekligen intressant. helt klart de mest aggressiva bladen jag någon testa. Vilket jäkla ljud de ger ifrån sig! kul med tic tocs och så, men i övrigt var det svårt att flyga följsamt med dem. Men jag tänker gem dem en chans och flyga dem några veckor och försöka vänja mig vid deras karaktär.

Jag har även fått ihop och provflugit min "nya" Logo 600. Ingen direkt överraskningar utan den flög bra direkt. Jag hade dock inte med mig canopyn ut till fältet så det var dags för premiär lagom till när det började mörkna. Jag har alltid tyckt det är klurigt att flyga riktigt bra utan canopy. Men nästa gång åker huven på och då ska den flygas hårt!

Några bilder från helgen:

Mats och jag tog en kall öl och en hamburgare på Jolo bar i fredags, sen gick vi hem till honom och byggde ihop min logo 600! Tack kompis!

Jordning av bom. Mycket viktigt och måste göras på alla helis med rem.

Så här kan det gå när man gör inverterade autos och är lite oförsiktig. Till mitt försvar är det väldigt lätt att nudda marken med bladen då de är 100 mm. Nu flyger jag Align 105 blad tills nästa leverans av Radix blad dimper ner i brevinkastet.

Jag har monterat slant gear i min 700 och är otroligt imponerad. Nu går den lika tyst som en Logo och med betydligt mindre vibrationer. Men det återstår att se hur länge motorlagerna håller...

Inte riktigt enkelt att göra en snygg kabeldragning i en Logo...

MrMel hjälpte mig att få ordning på mina Hyperion laddare så nu har jag en Duo2 och en Super duo. Kan ladda en 12s 3300 mah och en 12s 5000 mah samtidigt i 2c. Perfekt!


3 comments:

Anonymous said...

Daniel, vart köper du "spiralbanden" som du har som skydd på tex tailservokabeln på Logon?
/Nicklas

Daniel Tengvall said...

Dem köper jag på Kjell och Company, kostar ca 79 kr för typ 10 meter. Och det klarar man sig länge på :)

Anonymous said...

Toppen, tack. Då vet jag vart jag ska åka på lunchen ;-)

Glömde en viktig sak i förra kommentaren: Grattis till nya maskinen!